ترخیص کالا از گمرک غرب تهران که در منطقه ۲۱ تهران و در کیلومتر ۱۰ جاده قدیم تهران کرج واقع شده است. در این گمرک فعالیت هایی همچون واردات قطعی، صادرات قطعی، ورود موقت، خروج موقت، ترانزیت خارجی مبدا، کارنه مبدا و مقصد و گمرک قضایی صورت می گیرد. اما گمرک غرب تهران فاقد کارنه عبوری، امور مسافری، کابوتاژ، گمرک ملوانی، مرزنشینان و امانات پستی می باشد.
سایر گمرکات



يكی از گمركهای تخصصی و ديپلماتيك ايران، گمرك غرب تهران است كه يكی از مهمترين مراكز مهم تجارتی است. گمرك غرب تهران بهعلت موقعيت جغرافيايی مناسب و قرار گرفتن ميان بزرگراه فتح و بزرگراه آزادگان، گمرك تخصصی تمام سفارتخانههای كشور برای صادرات و واردات است. اين گمرك بهدليل دسترسی به ناوگان ريلی جهت صادرات و واردات در كل كشور گزينه اول انتخابی بسياری از بازرگانان داخلی و خارجی برای ورود و خروج كالاهايشان است.
گمرك غرب تهران از ظرفيت تجاری 4000نوع كالای صادراتی كه در كشور وجود دارد، صادرات 1900نوع كالا را پوشش داده و از ظرفيت 100ميليارد دلاری كل تجارت ايران بخش مهمی در اين گمرك انجام میشود.
مدير گمرك غرب تهران در جلسه بازديد خبرنگاران از گمرك غرب تهران و آشنايی با كاركرد سامانه جامع گمركی گفت: از سنوات گذشته گمرك غرب تهران از سامانههای مختلفی استفاده میكرد كه اگرچه سيستمهای قبلی دارای توانمندیهای بسياری بوده ولی در جهت استفاده از تجارب متخصصان داخلی پژوهشگران دانشگاه تهران با همكاری دفتر فناوری اطلاعات گمرك جمهوری اسلامی ايران سامانه بومیسازی شده ای را تهيه كردهاند تا بتوانند فضای كسبوكار را ارتقا دهند و در روانسازی و توسعه تجارت نقش ارزنده ای داشته باشند.



ترخیص از گمرکات دیگر
میزان ترخیص کالا از گمرک غرب تهران
طبق آمار رسمی ارائه شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران و با توجه به بررسی ها و تحلیل های شرکت فرا ترخیص آریا می توان این گونه بیان کرد که در سال ۱۳۹۵ واردات و ترخیص ازگمرک غرب تهران از لحاظ وزنی بیش از ۲۰۱ هزار تن و از لحاظ ارزش دلاری بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون بوده است. در نتیجه سهم ارزشی گمرک غرب تهران در این سال نسبت به کل واردات معادل ۲٫۱۶ درصد و سهم وزنی آن ۰٫۶ درصد می باشد.
واردات به گمرک غرب تهران از کشورهای مختلف صورت می پذیرد به گونه ای که در سال ۱۳۹۵ بیش ترین سهم وزنی ترخیص از گمرک غرب تهران ۲۸ درصد متعلق به واردات از ترکیه معادل ۵۶ هزار تن بوده است. بعد از ترکیه بیش ترین سهم وزنی ۱۴ درصد است که متعلق به خرید از چین واردات از چین معادل ۲۸ هزار تن و پس از آن بیش ترین سهم وزنی ۱۳ درصد است که متعلق به واردات از فرانسه معادل ۲۶ هزار تن می باشد و واردات از آلمان به گمرک غرب تهران با سهم وزنی هشت درصد معادل ۱۶ هزار تن و واردات از رومانی نیز یه سهم وزنی هشت درصد و ۱۵ هزار تن می باشد و ۲۹% مابقی واردات متعلق به سایر کشورها می باشد.
از لحاظ ارزش دلاری نیز می توان چنین بیان کرد که بیش ترین سهم ارزش واردات از گمرک غرب تهران ۲۶ درصد و متعلق به واردات از فرانسه که معادل ۲۹۸ هزار دلار و پس از آن ۱۶ درصد متعلق به واردات از رومانی معادل ۱۷۸ هزار دلار و سپس ۱۳ درصد متعلق به واردات کالا از ترکیه معادل ۱۴۷ هزار دلار و ۱۱ درصد متعلق به واردات از آلمان معادل ۱۲۳ هزار دلار می باشد و واردات کالا از چین هشت درصد سهم ارزشی معادل ۹۶ هزار دلار را به خود اختصاص داده است و ۲۶ درصد مابقی واردات و ترخیص کالا از گمرک غرب تهران از سایر کشورهای جهان می باشد.
0 دیدگاه