واردات کالا از ترکیه

مرداد 4, 1399

واردات از ترکیه و واردات کالا از ترکیه ، کشوری آسیایی اروپایی است که در بین کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، سوریه، عراق، بلغارستان و یونان قرار داد. ترکیه از شمال به دریای سیاه و از غرب به دریای مدیترانه راه پیدا می کند.
اقتصاد این کشور اوراسیایی تا حد زیادی متکی بر تولیدات کشاورزی است. ترکیه از نظر تولید محصولاتی نظیر فندق، پسته، زیتون، بادام، جو، گندم، گیلاس، سیب زمینی، چغندر، سیب، لیمو، چای و کتان در ردیف برترین کشورهای دنیا قرار دارد.
بنابراین این محصولات می توانند مورد توجه تجار و بازرگانانی قرار بگیرند که به امر تجارت و واردات از ترکیه بخصوص در زمینه محصولات کشاورزی علاقمند هستند.
واردات از ترکیه از بیشترین موارد واردات کالا به کشور محصوب می شود. کشور ترکیه یکی از شرکای تجاری دیرینه کشور ما محسوب می شود؛ به گونه ای که همواره شاهد برقراری تعاملات تجاری زیادی بین کشور عزیزمان ایران با کشور ترکیه هستیم.
روابط تجاری گرم بین این دو کشور همسایه باعث شده که تجار و بازرگانان ایرانی تمایل زیادی برای واردات کالا و بالطبع واردات از ترکیه داشته باشند. واردات از ترکیه مستلزم کسب اطلاعات کامل و جامع در این رابطه است.
صادرات و واردات کالا بین ایران و ترکیه دارای سابقه بسیار طولانی می باشد و از دیرباز این دو کشور همسایه با یکدیگر روابط تجاری خوبی با یکدیگر داشته اند. کشور ترکیه یکی از مهم ترین و بزرگترین شریک تجاری ایران در منطقه می باشد و امروزه واردات از ترکیه و بعضا صادرات از طریق ترکیه در ایران بسیار رواج پیدا کرده و تولیدکنندگان و بازرگانان بسیار زیادی به واردات کالا از ترکیه پرداخته و ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه و کالاهای خود را از ترکیه خریداری کرده و به کشور وارد می کنند و یا از طریق این کشور محصولات خود را به بازار های جهانی ارائه می نمایند.
باتوجه به آخرین آمار ارائه شده از گمرک ایران در سال ۱۳۹۵ واردات از ترکیه جزء ۵ واردات برتر از کشورهای مختلف می باشد، به صورتی که حجم واردات کالا از ترکیه به بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن رسیده بود و از لحاظ ارزش دلاری این مقدار معادل بیش از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا می باشد. یعنی در سال ۹۵ از لحاظ ارزش دلاری ۶٫۲۷ درصد و از لحاظ وزنی ۴٫۸۷ درصد واردات ایران از ترکیه صورت گرفته است.
سهم واردات از ترکیه در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ هم از لحاظ وزنی و هم از لحاظ دلاری با کاهش رو به رو بوده به گونه ای که سهم ارزشی واردات کالا از ترکیه در سال ۹۴ به میزان ۷٫۱۹ درصد و سهم وزنی آن ۷٫۲۳ درصد بوده است بخشی از این کاهش به دلیل گشایش بازار های جهانی به ایران بوده که بازرگانان مستقیما کالای خود را از کشور اروپایی مورد نظرشان تامین می کنند.

گروپاژ چیست؟

بیشتر بخوانید
واردات کالا از ترکیه

در واردات از ترکیه بر روی چه کالایی سرمایه گذاری کنم؟

  • موز سبز تازه یا نوع خشک شده ی آن از جمله کالا هایی است که ایرانیان از کشور ترکیه وارد می کنند.
  • گندم دامی و فسفاتک ها نیز اقلام دیگری هستند که بازرگانان ایرانی در این حوزه به واردات از ترکیه مشغول هستند.
  • مواد چوبی مختلف یا تخته های فیبری نیز در لیست اقلام واردات از ترکیه قرار می گیرند.
  • لوبیای سویا نیز در لیست کالا های پر طرفدار وارداتی دربین بازرگانان ایرانی است. ایرانیان لویبای سویا را به صورت خرده شده هم وارد می کنند.
  • تجاری ایرانی به غیر از موارد ذکر شده مکمل های دارویی که مشابه داخلی ندارند را نیز از این کشور وارد می کنند. این قلم کالایی برای تجاری ایرانی سود دهی خوبی دارد. البته مصرف این اقلام برای خرده فروشی ها می باشد.
  • گل سفید فسفاته آسیاب، آلومینوکلسیک طبیعی و فسفات کلسیم طبیعی نیز از جمله اقلام واردات از ترکیه به ایران است.

مراحل واردات کالا

بیشتر بخوانید
واردات کالا از ترکیه

قوانین واردات کالا از ترکیه

قوانین واردات کالا از ترکیه مانند سایر رویه های واردات کالا به ایران می باشد البته این به جز بخشی از کنوانسیون ها و بخش نامه های تسهیل کننده گمرکی و البته گه گاه کدورت هایی در بخش حمل و نقل و عوارض راه می باشد. گروه بازرگانی آی ترخیص با داشتن نمایندگان ایرانی ترکی زبان مستقر در شهرهای مهم ترکیه از جمله استانبول، آنکارا و ازمیر می تواند پل ارتباطی بین بازرگانان و خریداران ایرانی با فروشندگان و تولیدکنندگان صاحب نام و معتبر ترک را به خوبی برقرار نماید. همچنین خدماتی همچون دریافت نمونه محصول، عقد قرار داد، چانه زنی و انتقالات ارزی به ترکیه را ارائه می نماید.
یکی از تسهیل کننده های تجارت و بازرگانی با ترکیه عضویت مشترک ایران و ترکیه در کنوانسیون تیر می باشد عطف به این کنوانسیون واردات کالا از ترکیه به تمامی گمرک های کشور تحت این رویه گمرکی صورت می گیرد به این مفهوم که هر دو کشور متعهد شده اند تا پلمپ گمرکی مبدا را مگر در شرایط خاص و ظن به قاچاق و خلاف تا گمرک مقصد باز نکنند که این امر منجر به سهولت و تسریع تجارت با کشور های عضو این کنوانسیون بوده است. دو گمرک بازرگان و گمرک جلفا از جمله مهم ترین گمرک های مرزی و ورودی فعال در این منطقه می باشند. بر اساس تحلیل های آماری به دست آمده از سایت گمرک ایران در سال ۹۵، می توان گفت که گمرک بازرگان بیش ترین حجم واردات از ترکیه را داشته به صورتی که بیش از ۳۹۰ هزار تن کالا با ارزش بیش از ۵۰۶ میلیون دلار از ترکیه وارد این گمرک شده و پروسه ترخیص کالا در آن گمرک صورت گرفته است یعنی ۱۹ درصد سهم ارزشی و ۲۴ درصد سهم وزنی واردات کالا از ترکیه به ایران در این گمرک بوده است اما از لحاظ ارزش دلاری بیش ترین میزان واردات از ترکیه متعلق به گمرک تهران بوده است به صورتی که بیش از ۱۸۹ هزار تن کالا با ارزش بیش از ۵۹۶ میلیون دلار وارد گمرک تهران شده یعنی سهم وزنی گمرک تهران در واردات از ترکیه ۱۲ درصد و سهم ارزشی آن ۲۲ درصد می باشد.
گمرک جلفا پس از گمرک بازرگان دومین رتبه سهم وزنی در واردات کالا از ترکیه را به خود اختصاص داده یعنی بیش از ۲۴۰ هزار تن کالا با ارزش معادل بیش از ۴۳۱ میلیون دلار به گمرک جلفا وارد و در آن جا توسط شرکت های ترخیص کالا و حق العمل کار گمرکی – کارگزار گمرک –  ترخیص شده است. به بیان دیگر می توان گفت که سهم وزنی گمرک جلفا در واردات از ترکیه در سال ۱۳۹۵ به میزان ۱۵ درصد و سهم ارزشی آن ۱۶ درصد می باشد.

عوارض گمرکی چیست؟

بیشتر بخوانید
واردات کالا از ترکیه

روابط تجاری ترکیه با جهان

کشور ترکیه از جمله کشور های مهم جهان به شمار می رود که این امر موجب شده است تجارت با کشور ترکیه برای بسیاری از کشورها حائز اهمیت باشد. در این بین مهم ترین شرکای وارداتی ترکیه شامل کشور روسیه، چین، آلمان، ایتالیا، آمریکا، سوئیس، ایران، فرانسه، هند، انگلستان، اسپانیا، امارات عربی متحده، اکراین و کره‌ جنوبی هستند. از طرفی مهم ترین شرکای صادراتی ترکیه کشورهای آلمان، عراق، انگلستان، ایتالیا، فرانسه، روسیه، امارات، آمریکا، ایران و اسپانیا هستند.

صفحه دوره سیستم مدیریت آموزشی

09120272703

همین حالا با آی ترخیص تماس بگیرید و با کارشناسان ما گفتگو کنید.

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *