گروپاژ چیست؟

خرداد 28, 1399

گروپاژ چیست

اگر مقدار و حجم کالا کمتر از مقدار فضای یک کانتیز باشد، بهتر است کالای واردکننده با کالای دیگران به صورت مشترک در یک کانتینر باشد، زیرا هزینه حمل را پایین می آورد اما زمان حمل بیشتر طول می کشد. به این اقدام اصطلاحا گروپاژ میگویند.
همانطور که میدانید حجم یک کانتینر ۲۰ فوتی حدود ۳۵ متر مکعب است. لذا شرکت های وارداتی که خدمات فورواردری ارایه می دهند بار را از مشتری با اعلام هزینه دریافت کرده و چون مشتریان زیادی دارای کالاهای خورده بار هستند بازرگانی ها میتوانند بار را جمع کرده و یک جا ارسال کنند که اصطلاحا به آن گروپاژ و یا خرده بار می گویند.
اما هنگامی که بار بصورت (FCL ( Full container Loading حمل می شود، طبیعتا بایستی کل حجم یک کانتینر اشغال شود. بصورتی که کانتینر های ۲۰ فوت HQ امکان بارگیری تا ۳۵ متر مکعب و کانتینر های ۴۰ فوت HQ تا حدود ۷۰ متر مکعب قابلیت بارگیری دارند.

گروپاژ چیست؟

باید بدانیم که حمل خرده بار نیز قواعد خودش را دارد. حمل همزمان بسیاری از کالاهای که نیاز به استاندارد اجباری دارند و بصورت خرده بار است با کالا هایی مثل قطعات الکترونیک و یا هر کالایی که نیاز به استاندارد و یا مجوز ندارند کار بسیار اشتباهی است. چرا که این امر باعث میشود کل بار تا زمان اخذ مجوز کالاهای نیازمند استاندارد در گمرک مانده و اجازه ترخیص به آن داده نشود و زمان زیادی را برای رسیدن بار از دست بدهید.
بهترین نوع حمل گروپاژی معمولا گروپاژ هوایی میباشد به دلیل سرعت رسیدن بار به مقصد

تعرفه گمرگی

بیشتر بخوانید

انواع کانتینر

کانتینر های FCL :
کانتینر هایی هستند که کالای آن تنها مربوط به یک پروانه گمرکی هستند.تا حدودی به این نوع کانتینر اختصاصی می گویند.

کانتینرهای LCL :
این نوع کانتینر ها که کالای آن مربوط به چند پروانه گمرکی است.در واقع در این نوع کالاهای افراد مختلف را در کنار هم قرار می دهند.
این کانتینر ها از لحاظ متر مکعب هم به گروههای دیگری تقسیم می شوند، به عنوان مثال کانتینر های ۲۰ فوتی حدود سی وپنج متر مکعب هستند و همین مقدار بار را در خود جای می دهند. به آنها کانتینر های HQ هم می گویند. کانتینر های FCLحجم بیشتری دارند، و در حدود هفتاد متر مکعب بار را در خود جای می دهند.
شرکت های حمل ونقل مختلف یا شرکت هایی که خدمات فورواردی می دهند بار را از شما به عنوان مشتری تحویل گرفته و هزینه را به شما اعلام می کنند. بارها را یک جا جمع کرده و سپس ارسال می کنند.
باید در اینجا به این نکته اشاره کنیم که در کنار مزیت گروپاژ که صرفه جویی در هزینه حمل دریایی کالا است. یک عیب هم وجود دارد که زمان بیشتر حمل کالا می باشد. این دیر کرد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گروپاژ قوانین به خصوص خود را دارد. شما بارهای مانند باتری،کابل ها، بعضی از ماشین آلات که دارای مشعل هستند، و بسیاری دیگر از کالاهای دیگر را که استاندارد اجباری به آنها تعلق می گیرد را نباید با کالاهایی که نیاز به مجوز استاندارد ندارند، با هم بارگیری کنید.
این مسئله باعث می شود که بار شما تا هنگام ترخیص کالا که احتیاج به استاندارد دارند در گمرک بمانند. این امر می تواند به ضرر شما تمام بشود. زیرا در موقعی که بار شما که به صورت گروپاژ حمل شده و در گمرک مانده، ممکن است بازار فروش خود را ازدست بدهد. اما جای نگرانی نیست، با سپردن فرایند حمل کالای خود به یک شرکت بازرگانی معتبر کارها در سریع ترین زمان ها و با استاندارد کامل صورت می پذیرد.

کارت بازرگانی چیست

بیشتر بخوانید

بارهایی که با گروپاژ حمل میشوند:

  • بارهای نمایشگاهی بین دو کشور
  • اخذ نمونه کالاهای تجاری از شرکت های مختلف
  • خرید های با حجم کم مناسب است.
  • واردات کالای موقتی به عنوان مثال تعمییرات دستگاه های معدنی که بعد از طی زمانی مشخص از کشور خارج میشود.
  • دستگاه های حساس مانند ایکس ری که با احتیاط باید حمل شوند از طریق حمل هوایی
  • برای مصارف شخصی خرید از سایت های حراجی و هر سایتی در دنیا


صفحه دوره سیستم مدیریت آموزشی

09120272703

همین حالا با آی ترخیص تماس بگیرید و با کارشناسان ما گفتگو کنید.

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *