ترخیص کالا چیست؟
ترخیص کالا اصطلاحی است که جهت اظهار کالا به گمرک و آزادسازی آن برای واردات کالا یا صادرات کالا مورد استفاده وارد کننده و صادرکننده قرار می گیرد. ترخیص کالا یک روش چند مرحله ای است که به وسیله شرکت ترخیص کالا یا ترخیص کار گمرک که به نمایندگی از صاحب کالا می باشد، انجام می گردد.
نیاز به ترخیص کالا از گمرکات ایران را دارید؟
☎ تماس مستقیم با 0272703 – 0912 ارسال درخواست ⬅
گروه خدمات بازرگانی و گمرکی آی ترخیص مسئول انجام کلیه تشریفات گمرکی و ترخیص کالا بازرگانان و واردکنندگان است و در صورت تمایلِ صاحبان کالا، مشاوره و خدمات مناسبی را در زمینه خرید کالا از مبدا تولید، تعیین تعرفه کالا، اخذ مجوزهای ورودی، ثبت سفارش، حمل کالا و مسیریابی مطمئن، اخذ مجوزهای ترخیص از جمله استاندارد، بهداشت، بیمه کالا از مبدا تا مقصد، حمل داخلی و… ارائه میدهد. شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره با شماره 09120272703 تماس بگیرید.

ترخیص کالا در ایران
ترخیص کالا در ایران به مفهوم آماده سازی و ارائه اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا نظیر مجوزهای ترخیص کالا مانند مجوز استاندارد، مجوز بهداشت، مجوز وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، مجوز سازمان انرژی اتمی، مجوز وزارت ارتباطات و مخابرات، مجوز مبارزه با مواد مخدر، مجوز قرنطینه مرزی و مجوز قرنطینه نباتی و البته مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بین المللی خود پرداخته باشند (شامل 10% کرایه حمل کالا) تعلق می گیرد را شامل می شود. ترخیص کالا همچنین شامل حمل و ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی می باشد. بسیاری از ترخیص کار ها در حوزه هایی چون صنایع فلزی، شیمیایی و ماشین آلات و مواد اولیه به تخصص رسیده اند.
شرایط لازم جهت ترخیص کالا
برای ترخیص کالا از گمرک باید مجوزهای لازم و کارت حق العمل کاری و کارت بازرگانی که توسط سازمان گمرک ایران صادر می شود، دریافت شود.



مراحل ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالا به منظور ارائه کالاها و اجناس به گمرک و آزادسازی آنها برای وارد کننده یا صادر کننده انجام می شود. در این صورت کالا از حالت قاچاق خارج شده و جنبه قانونی پیدا می کند. در فرآیند ترخیص کالا چندین مرحله طی می شود که از جمله آماده سازی، ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیک، محاسبه وجوهی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و تسهیلات ارائه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و… صورت می گیرد.
در اکثر کشورها کارگزاران گمرک و حق العمل کاران، در زیر مجموعه فعالیت فورواردری کالا فعالیت می کنند. خطوط کشتی رانی، وارد کنندگان و صادر کنندگان و تجارت های مستقل بطور عمده کارفرمایان حق العملکار گمرکی به شمار می روند و کشور ایران هم از این قائده مستثنی نمی باشد.



مرحله اول : ثبت اظهار از طریق سامانه گمرکی EPL
در بدو ورود کالا به گمرک ، مراحل ترخیص کالا آغاز خواهد شد که اولین مرحله در ترخیص کالا مربوط به تکمیل اظهارنامه واردات و ورود اطلاعات مربوط به آن در سیستم گمرک کشور است و هم اکنون با مجهز شدن اغلب گمرکات کشور به سامانه EPL ، مرحله اول از طریق این سامانه گمرکی به صورت آنلاین انجام می شود، بنابراین دیگر نیازی به انجام امور اظهار کالا به صورت حضوری نیست. طبق دستور العملی که در سایت رسمی اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران به نشانی irica.gov.ir به منظور ترخیص کالای وارداتی و خروج کالای صادراتی آمده است، اظهارنامه گمرکی باید به گمرک تحویل داده شود و اظهارکننده کالا باید تمامی اطلاعات مربوطه را در آن وارد کند.
اسناد لازم برای اظهار کالا جهت واردات قطعی که باید توسط مالک کالا و یا نماینده وی تهیه شود عباتند از :
۱. اظهارنامه واردات قطعی ( پیش نویس و ثبت در سیستم EPL گمرک )
2. کپی کارت بازرگانی معتبر ( مرتبه اول اصل کارت جهت کدینگ )
3. قبض انبار، هنگامی که کالا به انباردار گمرک تحویل داده می شود ، برای صاحب کالا به عنوان رسید محموله صادر خواهد شد.
4. بارنامه
۵. ترخیصیه
۶. گواهی مبدا
۷. فاکتور یا سیاهه خرید
۸. اعلامیه تأمین ارز یا نامه برات ( در صورتی که روش پرداخت اعتبار اسنادی یا برات باشد )
۹. پروفورما ( پیش فاکتور )
۱۰. مجوز ثبت سفارش
۱۱. لیست عدلبندی
۱۲. بیمه نامه
۱۳. پروانه بهره برداری ( حسب مورد برای شرکت های تولیدی )
۱۴. کاتالوگ و بروشور ( حسب مورد )
۱۵. مجوزهای قانونی جهت ترخیص کالا از قبیل گواهی بهداشت، استاندارد، انرژی اتمی، قرنطینه نباتی و سایر ( حسب مورد )
۱۶. وکالتنامه رسمی، کارت حق العملکاری ( حسب مورد )
۱۷. پروانه صادراتی ( در صورتی که واردات در مقابل صادرات انجام شود )
در این سامانه امکان پرینت پیش اظهار وجود دارد بنابراین اگر کاربران به ورود اطلاعات به صورت مستقیم و آنلاین عادت ندارند ، می توانند در ابتدا شکل کلی این اظهار نامه را پرینت گرفته و تمامی قسمت های مربوطه را پر کنند سپس به ورود اطلاعات به سیستم بر اساس آنچه که از قبل پر کرده اند بپردازند. مالک کالا می تواند اظهار نامه گمرکی را شخصا یا از طریق نماینده قانونی خود تنظیم کند. لازم به ذکر است بعضی از اسناد ذکر شده در بالا مثل مجوزهای موضوع شماره ۱۴ و ۱۵ ، بعد از اظهار و در جریان ترخیص از سازمان مربوطه اخذ می شوند که بعدا به آنها اشاره خواهیم کرد ولی در هر صورت اظهار کننده اسناد را کنترل نهایی نموده و فرم پیش نویس اظهارنامه را با استفاده از آنها تکمیل می نماید. مبلغی که توسط صاحب کالا به عنوان حقوق ورودی باید پرداخت گردد، یکی از اطلاعات بسیار مهم و اساسی موجود در اظهارنامه است که در مرحله تکمیل اظهارنامه محاسبه می شود. همچنین باید بدانید ، تکمیل فرم اظهارنامه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و چنانچه در تکمیل آن اشتباهی رخ دهد منجر به آسیب های مالی و غیرمالی سنگینی خواهد شد. بنابراین در صورت بروز هرگونه خطا یا اشکال همواره می توانید با پشتیبانی این سامانه تماس بگیرید.
بررسی و تایید اظهارنامه
در پایان این مرحله در صورتی که در سیستم الکترونیکی گمرک تمامی قسمت ها را به درستی پر کرده باشید و هیچ مشکلی وجود نداشته باشد ، نرم افزار به شما یک شماره سریال و یک شماره عطف خواهد داد. شما هم اکنون می توانید از این اطلاعات پرینت گرفته و برای انجام مراحل بعدی نزد خود نگه دارید.
مرحله دوم : دریافت کوتاژ در دایره احراز هویت و تعیین مسیر
بعد از تنظیم اسناد و ثبت اطلاعات اولیه در مرحله قبلی ، این مرحله به احراز هویت و اظهار کالا اختصاص دارد. دایره احراز هویت دایره فنی گمرک است که در ابتدا اسناد دریافتی را بررسی کرده و در صورت تایید آنها ، شماره ثبت یا همان کوتاژ را درج می نماید. می توان گفت کوتاژ به معنای ثبت اظهارنامه واردات یا صادرات کالا در گمرک است و به هر اظهار نامه ثبت شده، یک شماره اختصاص داده می شود که به این شماره کوتاژ گفته می شود. بعد از دریافت شماره کوتاژ ، اظهارنامه لاک و مهر می شود.
در گمرک به دلیل کمبود نیرو و صرفه جویی در وقت و همچنین مشکلاتی که ممکن است با انجام تمامی مراحل کنترلی ایجاد شود ، با استفاده از سیستم مدیریت ریسک از سه مسیر سبز، زرد و قرمز برای ترخیص کالا استفاده می شود. که تعیین مسیر از طریق سیستم کامپیوتری و با توجه به عواملی همچون درصد مأخذ حقوق ورودی، نوع کالا، اعتبار صاحب کالا و اظهارکننده و کشور سازنده است و یا حتی این مسیر می تواند کاملا تصادفی یا شانسی انتخاب شود.
– مسیر سبز: اخذ مجوزهای لازم و یا مستقیما ارجاع به صندوق
– مسیر زرد: بررسی اسناد توسط کارشناس سرویس گمرک ، بخش دایره ارزش و سپس ارجاع به صندوق
– مسیر قرمز: ارزیابی و کتترل کالا به صورت فیزیکی ، اخذ مجوزهای لازم ، بخش دایره ارزش بررسی اسناد توسط کارشناس سرویس گمرک و سپس ارجاع به صندوق
مرحله سوم : کنترل و ارزیابی کالا
همانطور که گفته شد در ادامه فرآیند ترخیص با توجه به مسیر تعیین شده برای محموله ، کنترل و ارزیابی کالا صورت می گیرد، در واقع اگر در دو مسیر قرمز و یا زرد قرار بگیرید محموله شما نیاز به کنترل دارد که به این ترتیب، یا بسته کالا باز و توسط ارزیاب گمرک بررسی و با اسناد مطابقت داده می شود و یا فقط نیاز به بررسی اسناد توسط رئیس سرویس گمرک مربوطه می باشد، بعد از اینکه این مرحله با موفقیت به اتمام رسید و محموله از نظر ارزش و کلیت و تعداد مشکلی نداشت، در بخش دایره ارزش، ارزش اظهاری، سوابق گمرکی و دیگر روش های تعیین ارزش مورد بررسی قرار می گیرد.
مرحله چهارم : اخذ مجوزهای لازم
در این مرحله مجوزهای لازم که توسط سیستم و کارشناس با توجه به کالا تعیین گردیده است باید تکمیل شود. استاندارد، بهداشت، قرنطینه ، مخابرات، تجهیزات پزشکی، جهاد، انرژی اتمی، وزارت راه، مالیات و … از جمله مجوزهای لازم در این بخش می باشند.
مرحله پنجم : بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس سرویس ( مجازی )
در مرحله پنجم کارشناس سرویس به بررسی تعرفه و تطبیق کالا با اسناد می پردازد. همچنین کارشناس سرویس به اسناد و الزامات ورود (مجوزهای مورد نیاز و ارزش) که در مطالب قبلی نیز به آن اشاره شد نظارت می کند. رئیس سرویس نیز به بررسی امضاها و روند نهایی پرونده می پردازد و تایید نهایی توسط او صادر می گردد.
مرحله ششم : پرداخت به صندوق و صدور سند ترخیص
دراین قسمت پس از اینکه مبلغ پرداختی از سوی گمرک مشخص گردید، صاحب کالا هزینه را به صورت فیش نقدی به حساب گمرک واریز می کند سپس فیش پرداخت را گرفته و پروانه سبز گمرکی برای وی صادر می شود. پروانه سبز سندی است که درگمرک صادر می شود و به معنای آن است که عملیات ارزیابی به پایان رسیده است و صاحب کالا با گمرک تسویه کرده و می تواند مقدمات خروج کالای خود را از گمرک فراهم نماید .
مرحله هفتم : انبارداری و اجازه بارگیری
پس از پایان تشریفات کار در سرویس ارزیابی در هر سه مسیر ذکر شده پروانه های مهر شده و صدور سند ترخیص، هنگامی که تسویه های لازم با شرکت حمل و نقل صورت گرفت با توجه به دریافت قبض انبار و سایر مدارک لازم ، گمرک مجوز بارگیری را صادر می کند و مبلغی به عنوان مبلغ انبارداری توسط مسئول نگهداری کالا از صاحب کالا دریافت می شود. مبلغ انبارداری در گمرکات مختلف، متفاوت محاسبه می گردد و هزینه های مربوط به تخلیه، بارگیری، بیمه، مدت زمان رسوب کالا در انبار و غیره را شامل می شود که این موارد نیز با توجه به حجم، نوع و ارزش کالا محاسبه می گردد.
قبض انبار از مهمترین اوراقی است که به گمرک ارائه می شود و شامل اطلاعاتی مانند نام صاحب کالا ، نام شرکت حمل ، نوع کالا، وزن کالا، نوع بسته بندی، تاریخ ورود به مرز، تاریخ تخلیه در انبار، تعداد بسته ها، مشخصات کانتین (در صورت کانتین بودن، ایرانی یا خارجی بودن وسیله حمل، شماره قبض انبار (شماره پیگیری انبار) و توضیحاتی همچون انبار نگهداری ، شرایط تخلیه (پارگی- شکستگی- فرورفتگی) محل نگهداری کالا در انبار گمرک ، مدت زمان نگهداری کالا در انبار (متروکه) می شود. کالایی متروکه محسوب می شود که از مدت زمانی که در قبض انبار مشخص شده و معمولا ۹۰ روز است بیشتر در انبار مانده باشد که در اینصورت آن محموله به حالت تعلیق و مدتی بعد به تصرف گمرک و دولت در می آید.
مرحله هشتم : خروج کالا از گمرک
پس از آنکه شخص تمامی کارهای مربوط به ترخیص کالا را انجام داد ، می تواند بیجک انبار را توسط انبار دار گمرک دریافت کند. بیجک انبار بعد از کنترل پروانه سبز گمرکی و همچنین مهر درب خروج صادر می شود و نشان می دهد که کالای مربوطه به صاحب کالا تحویل داده شده است و می تواند برای بارگیری کالا ورودی ، وسیله نقلیه مورد نظر خود را را وارد گمرک کند .در این مرحله نیز ، محموله دوباره بررسی شده و سپس اجازه خروج کالا داده خواهد شد.



مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا
- ترخیصیه
- قبض انبار
- بارنامه
- پیش فاکتور
- گواهی مبدا
- فاکتور
- ثبت سفارش بازرگانی
- بیمه نامه در صورت وجود



اسناد لازم برای ترخیص کالا
در پنجره واحد تجاری فرامرزی در زمان اظهار کالا در رویه واردات، بارگذاری بارنامه، ترخیصیه، قبض انبار، پرفرما، پکینگ لیست، فاکتور و گواهی مبدا الزامیست و صرفا برای این سه سند، محلی برای بارگذاری در نظر گرفته شده است.
برخی از اظهار کنندگان تمامی اسنادی را که ممکن است کارشناس در زمان بررسی اظهارنامه از آنها مطالبه کند به همراه این سه سند ضروری اسکن و بارگذاری می کنند. سوال اینجاست که اگر این اسناد ضروری هستند چرا محلی برای بارگذاری آنها در نظر گرفته نمی شود و اگر ضروری نیستند چرا یکبار باید خروج از صف توسط کارشناس صورت پذیرد؟
اصل اسنادی که باید به اظهارنامه ضمیمه شوند عبارتند از:
الف – کالای ورودی:
* اسناد خرید
* اسناد حمل (یا تصویر تصدیق شده سند حمل توسط شرکت حمل و نقل بین المللی)
* ترخیصیه
* قبض انبار
مجوزها و گواهی های لازم:
- اسناد بانکی (در صورتی که کالا از طریق نظام بانکی وارد شده باشد)
- گواهی مبدأ
- صورت عدلبندی (در صورت یکنواخت نبودن کالا)
- و سایر اسنادی که گمرک در اجرای قانون یا سایر قوانین ضروری بداند.
ضمیمه نمودن سند حمل و ترخیصیه برای کالای ورودی از مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی که در منطقه معامله شده یا قبض انبار آن تبدیل شده است ضروری نمی باشد.
تبصره1– در موارد استثنایی که تسلیم یک یا چند سند بجز ترخیصیه، موافقت بانک (در صورتی که کالا از طریق نظام بانکی وارد شده باشد) و مجوزها و گواهی های لازم میسر نباشد، با تشخیص رییس گمرک اظهارنامه قبول و به جریان گذاشته می شود.
ترخیص کالا منوط به ارائه تمامی اسناد و انجام کامل تشریفات گمرکی می باشد.
تبصره2– در مواردی که کشور سازنده کالا احراز شده و محصول کشورهای ممنوع المعامله نبوده و مشمول تعرفه های ترجیحی و محدودیت های مقداری نگردد، با تشخیص گمرک ایران ارائه گواهی مبدأ ضروری نمی باشد.
تبصره3– در مورد اشخاص حقوقی چنانچه تنظیم و تسلیم کننده اظهارنامه غیر از صاحب کالا باشد، شخص یادشده (کارمند شخص حقوقی) باید دارای وکالت رسمی و معرفی نامه (براساس متنی که گمرک ایران اعلام خواهد کرد) برای ترخیص کالا باشد و برگ وکالت رسمی و معرفی نامه یا تصویر آنها ضمیمه باشد و در برگ وکالت نامه رسمی حدود اختیارات وکیل تعیین شده باشد و در صورتی که ترخیص کننده کارگزار گمرکی باشد، نامبرده دارای وکالتنامه رسمی باشد.
معرفی نامه رسمی مؤسسات دولتی در مورد کالای متعلق به آنها و معرفی نامه سفارتخانه ها با گواهی وزارت امور خارجه نسبت به کالای متعلق به سفارتخانه ها به جای وکالتنامه رسمی پذیرفته خواهد شد.
تبصره4– در مواردی که صاحب کالا شخص حقیقی باشد، قبول اظهار کالا صرفاً از طریق وی یا کارگزار گمرکی دارای وکالتنامه رسمی و کارت کارگزار گمرکی معتبر امکانپذیر است.
ب – کالای صدوری:
** قبض انبار (در صورت تحویل کالا به انبارهای گمرکی)
** مجوز ارزیابی در خارج از اماکن گمرکی (حسب مورد)
** سیاهه فروش (فاکتور)
** فهرست عدلبندی (در صورت یکنواخت نبودن کالا)
** گواهی ها و مجوزهای قانونی (در صورت شمول)
** تصویر پروانه ورود موقت برای پردازش یا پروانه ورود قطعی برای تعیین مواد وارداتی به کاررفته در کالای صادراتی (حسب مورد)
** و سایر اسنادی که گمرک در اجرای مصوبات مراجع صلاحیت دار ضروری بداند.



صدور پروانه ترخیص کالا
پروانه ترخیص به کالاها جنبه قانونی می بخشد. همچنین شماره و کد شناسایی نیز در این مرحله تعیین می شود. با وجود این کد بر روی محصولات و کالاها، می توانند در هر کدام از بازارهای کشور عرضه شوند. ضمن اینکه هیچ پیگیری قانونی متوجه تاجران نخواهد بود.
در ادامه پیگیری ها شامل
1- پیگیری اسناد در دفاتر تعرفه و ارزش جهت اختلافات تعرفه ای و تفاوت ارزش(کسر دریافتی ویا بیش بود ارزش)
2- تعیین تعرفه(انوانتر) در دفتر تعرفه گمرک ایران بصورت کتبی
3- ثبت ارزش صادراتی کالا در سی دی ارزش گمرک ایران
4- پیگیری و اخذ مجوزهای وارداتی و صادراتی ، اختلافات در واردات کالا و ممنوعیتهای گمرکی،در دفاتر واردات و صادرات
5- شرکت در کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و اخذ نتیجه نهایی
6- شرکت در کمیسیون تجدید نظر
گمرک ایران
گمرک عبارتست از سازمان دولتی که مسئول اجرای قوانین گمرکی و اخذ حقوق و عوارض واردات و صادرات و همچنین مسئول اجرای سایر قوانین و مقررات مربوط به واردات، ترانزیت و صادرات کالاها میباشد. اجرای قوانین و مقررات مربوط به کالای همراه مسافر نیز بر عهدهٔ سازمان گمرک میباشد. حقوق گمرکی در واقع یک گونه مالیات غیرمستقیم است.
وظایف گمرک ایران
- وصول عواید یا درآمدهای گمرکی
- حصول اطمینان از اجرای دقیق مقررات و سیاستهای ناظر بر بازرگانی خارجی و قوانین صادرات و واردات
- نظارت بر اجرای الزامات قانون راجع به واردات کالا، صادرات کالا و ترانزیت کالا، ترخیص کالا از هر لحاظ به ویژه، مجوزهای واردات کالا مشتمل بر مجوز بهداشت، مجوز استاندارد کالا، و نظایر آن بهطور حتم غیرقابل واگذاری به بخش خصوصی است.



عموماً وظایف دیگری مثل نگهداری کالا، خدمات مربوط به تخلیه و بارگیری کالا و از این قبیل به بخش خصوصی واگذار میشود، که در هرحال این مؤسسات خصوصی ملزم به رعایت و اجرای قانون گمرک به فرض اینکه متعلق به گمرک باشد هستند.
نقاط یا قسمتهایی از سرزمین که تحت عنوان «مناطق آزاد» خوانده میشوند و در خارج از قلمرو گمرکی قرار دارند، از این قاعده خارج است، و ممکن است خود تشکیلات مشابهی داشته باشند، به هر صورت اگر قرار باشد از این مناطق به داخل قلمرو گمرکی یا برعکس کالاهایی وارد یا خارج شود، گمرک حد فاصل سرزمین اصلی قلمرو گمرکی و منطقه آزاد به انجام همان وظایف که اشاره شد خواهد پرداخت.
مجوزها در خصوص ترخیص کالا
- مجوز استاندارد اجباری: کالا هایی که از نظر تعداد کمتر از 5 عدد و از لحاظ ارزش کمتر از 0333 دلار باشند از گرفتن مجوز استاندارد معاف می شوند البته در صورت روال و تکرار این واردات از آن جلوگیری خواهد شد. صادرات کالا برای صادر کنندگان برتر و تولید کنندگان دارای پروانه استاندارد به این مجوز نیاز ندارد. کالای ترخیص شده به جهت ورود موقت نیازی به مجوز استاندارد ندارد.
- مجوز وزارت راه یا مجوز حمل کالا: این مجوز در خصوص محموله هایی که با ناوگان غیر ایرانی حمل شده باشند منظور می گردد و شامل ده درصد کرایه حمل کالا از مبدا تا گمرک مورد نظر می باشد،
- مجوز قرنطینه: مجوز قرنطینه به دو دسته قرنطینه نباتی و قرنطینه حیوانی تقسیم می شود.
- مجوز بهداشت: جهت واردات و ترخیص کالاهای مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی نیاز به مجوز واردات از بهداشت می باشد.
- مجوز ارشاد: جهت ورود ماشین آلات چاپ به کشور مجوز این وزارتخانه ضرورت میابد.
- مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان: برای واردات اسباب بازی نیاز به این مجوز داریم، واحد های صدور مجوز اسباب بازی در تهران ، بوشهر و خوزستان و هرمزگان مستقراند.
- مجوز سازمان انرژی اتمی: جهت واردات و ترخیص کالا هایی از جمله رادیو داروها، ترخیص قراضه و ضایعات چدن، فولاد ، ترخیص شمش های ضایعاتی، ترخیص قراضه مس، ترخیص قراضه و ضایعات نیکل ترخیص قراضه و ضایعات آلومینیوم، سرب، روی، قلع،ترخیص ماشین های مجهز به لیزر ،ترخیص دستگاه های گیرنده و فرستنده تلفن همراه،ترخیص بی سیم ها، ترخیص لامپ های ماوراء بنفش، ترخیص دستگاه لیزرهای پزشکی یا دندانپزشکی، ترخیص دستگاه های رادیوگرافی، ترخیص دستگاه های ایکس ری بازرسی کالا نیاز به این مجوز داریم البته در خصوص بعضی از کالاها که خطر بیشتری دارند مجوز ورود و ترانزیت هم علاوه بر ترخیص کالا نیاز است.



هزینه های ترخیص کالا از گمرک
هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه بار، بارگیری یا باربری یا بارچینی و انبارداری، آزمایشگاه، کارشناسی کالا و بدرقه باید پرداخت شود.
رویههای گمرکی ترخیص کالا
با توجه به نوع هدف از واردات و صادرات هر کالایی رویههای متعدد گمرکی در جهت تسهیل امور و ترخیص کالا توسط هیئت وزیران تدوین شده و به وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور و به طبع آن گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ گردیدهاست.
ورود قطعی
واردات کالایی که به صورت دائمی و به قصد مصرف وارد کشور شود.
ورود موقت
برای کالاهای نمایشگاهی یا کالاهای پروژهای که به مبدأ بازگردانده میشوند از این کنوانسیون استفاده میگردد. کنوانسیون آ ت آ برای ورود موقت نمایشگاهی در ایران نیز به تصویب مجلس رسیدهاست. ورود موقت رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی میتواند تحت شرایطی به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین مینماید بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود، خارج گردد. البته تغییرات ناشی از استهلاک، از این حکم مستثنی است.
کالای مرجوعی
کالایی که پس از ورود به گمرک نتوانسته ترخیص شود بنابراین مرجوع میشود.
ترانزیت خارجی
کالایی که از مبدأیی در خارج از کشور به مقصدی در خارج از کشور میرود و صرفاً از خاک کشور ثالث عبور میکند.
ترانزیت داخلی
کالا از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور به قصد انجام تشریفات ورود قطعی ترخیص غیر قطعی میشود.
صدور قطعی
صادرات کشور به منظور مصرف در مقصد
صدور موقت
صادرات موقت و برگشت کالا پس از دورهای
استرداد حقوق ورودی
استرداد ماخذ زمان ورود کالا در خصوص کالای وارداتی که باید صادر شود.
سوالات متداول ترخیص کالا از گمرک
پس از ورود کالا باید مراحل بارنامه، قبض انبار، گواهی مبدا و ارائه کارت بازرگانی انجام شود. برای اطلاعات بیشتر با آی ترخیص تماس بگیرید.
-نامه درخواست ثبت شده در سایت دبیرخانه دفتر تعرفه گمرک ایران
۲-فیش واریزی به حساب گمرک ایران
۳-تصویر پروفرم
۴-تصویر کاتالوگ
۵-تصویر کارت بازرگانی
۶-تصویر آنالیز (درخصوص مواد شیمیایی)
۷-نمونه کالا (درخصوص مواد شیمیایی)
هزينه های گمركی وجوهی است كه ميزان و شرايط آن باتصويب هيئت وزيران برای تخليه و باربری و بارگيری و خدمات فوق العاده تعيين می گردد.
اگر اطلاعات کاملی ندارید و قصد ترخیص کالا از گمرک های مختلف را دارید می توانید با تیم آی ترخیص تماس بگیرید. شماره تماس فوری: 09120272703